Home

Achtergrond 534 x bekeken

Geen enkele nieuwe student Fries

Geen enkele student begint dit jaar aan de studie Friese Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

De enige student die zich had aangemeld, besloot zich op het laatste moment toch terug te trekken. Dat bevestigde een woordvoerder van de RUG dinsdag.

Vorig jaar waren er nog acht studenten Fries. De terugloop is volgens de universiteit te wijten aan de verhoging van het collegegeld voor een tweede studie. Omdat Fries door de meeste studenten als tweede opleiding wordt gevolgd, zouden ze flink in de buidel moeten tasten.

De studie Friese Taal en Cultuur telt momenteel ongeveer dertig studenten. Over een baan als bijvoorbeeld tolk of vertaler hoeven zij zich in de toekomst geen zorgen te maken. Die liggen bij wijze van spreken voor het oprapen, aldus de universiteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.