Home

Achtergrond 3 reacties

'Geen Nederlandse universiteiten in top 100'

Geen enkele Nederlandse universiteit heeft dit jaar een plek bij de beste honderd weten te veroveren op de wereldranglijst van het Britse dagblad The Times.

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) scoort het hoogst met een 114e plaats. Vorig jaar was de Universiteit van Amsterdam (UvA) nog Neerlands beste met een 49e stek. De Amerikaanse Harvard-universiteit is net als vorig jaar nummer één.

De UvA is dit jaar weggezakt naar plaats 165 en moet nu zeven andere Nederlandse universiteiten voor zich dulden. De Universiteit Leiden is met een 124e plek de op een na hoogst genoteerde Nederlandse universiteit, gevolgd door de Vrije Universiteit op plaats 139. Tussen plaats honderd en tweehonderd op de ranglijst staan tien Nederlandse universiteiten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De salarissen van de Nederlandse universiteiten horen wel bij de top,vaak boven de balkenendenorm

 • no-profile-image

  genoeg

  Dit is ook niet gek als je studenten naar het buitenland stuurt die de engelse taal niet machtig zijn, de hele dag aan hun mobieltje hangen en alleen maar aan vakantie denken ipv zich te verdiepen in het buitenlandse bedrijf waar ze werken.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  We willen toch ook niet anders? Mensen met kennis moeten hier hun bek houden. De middelmaat weet het allemaal wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.