Home

Achtergrond 195 x bekeken

Fusiegesprekken tussen grondstoffenhandelaars

De Franse grondstoffenhandelaar Louis Dreyfus en branchegenoot Olam uit Singapore voeren fusiegesprekken.

Dat bevestigden de ondernemingen dit weekend. Wanneer de "prille gesprekken'' uitmonden in een samensmelting van beide partijen, zou de op twee na grootste grondstoffenhandelaar van de wereld ontstaan.

Op het gebied van koffie en rijst zou zelfs het grootste handelshuis ontstaan. Louis Dreyfus is voor het grootste deel in handen van Margarita Louis-Dreyfus, de weduwe van voormalig Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus, en haar drie kinderen. Het bedrijf heeft een marktwaarde van circa 11 miljard dollar, terwijl Olam een marktwaarde heeft van ongeveer 5 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.