Home

Achtergrond 516 x bekeken

Fraaie Nerine en Lycorus bieden perspectieven

Van Nerine zijn zo'n 22 soorten bekend en de veredeling doet er alles aan om het sortiment uit te breiden.

Vooral het zoeken naar de kleur rood houdt hen hierbij bezig. Maar ook andere resultaten zijn welkom, zoals de door Agrofleur in de keuringszaal getoonde Nerine die de uitkomst is van een kruising tussen N. bowdenii en Amaryllis Belladonna. Een grote bloem en helder roze. Uit dezelfde familie der Amayllidaceae stamt Crinum, ofwel de Haaklelie die wordt getoond door Jan van Dijk. Een mooie bloemvorm en Van Dijk toont soorten die afkomstig zijn uit zowel Korea als uit andere Aziatische landen. Deze bloemenfamilie heeft perspectieven. Aan de handel is het om daartoe de nodige aanzetten te geven.

Van Dijk showt ook een vaas met een ferme uitvoering van Amaryllis Belladonna en een potje met de kleine, rode Lycoris. Th. J. de Groot kondigt een bloeirijke herfst aan met twee potten Colchicum in goede kwaliteit. Het betreft C. cilicicum en C. tenorii. Tulpen zijn er deze week ook. Uit oude oogst en gebroeid door H.M. Meeuwissen. De pot met de uit 1996 stammende Tulipa 'Soroptimist' staat er goed bij. Deze sport uit T. 'Candela' is uit de Fosteriana groep is diep rood en heeft een gele keel. Cees Breed showt deze week onder andere de fraaie Allum tuberosum, opnieuw Bessera elegans, Lilium speciosum album en de piepkleine Nerine filamentosa.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.