Home

Achtergrond 247 x bekeken

'Fors meer euthanasie in Midden-Nederland'

Het aantal gevallen van euthanasie in Midden-Nederland lag in de maanden januari tot en met augustus 31 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat zei ethicus Theo Boer, lid van de toetsingscommissie euthanasie in die regio, maandag in het NCRV-televisieprogramma Schepper & Co aan tafel.

Algemeen secretaris Angelique van der Arend van de Regionale toetsingscommissies euthanasie liet desgevraagd weten dat het cijfer dat Boer noemt, niet landelijk van toepassing is. Wel bevestigde zij, zonder exacte gegevens te noemen, dat de stijgende trend van de afgelopen jaren in 2010 wordt doorgezet.

Uit het jaarverslag van de gezamenlijke toetsingscommissies over 2009 blijkt dat in dat jaar 2636 gevallen van euthanasie werden gemeld. Dat betekende een stijging met 14 procent ten opzichte van 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.