Home

Achtergrond 181 x bekeken

Fors meer discriminatie homo's en joden

Het aantal gemelde gevallen van discriminatie tegen homo's en joden is in 2009 flink toegenomen.

Dat blijkt uit het landelijk Criminaliteitsbeeld Discriminatie van de politie over 2009, dat minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het aantal meldingen van antisemitische discriminatie-incidenten is gestegen met bijna 50 procent. Het aantal geregistreerde gevallen van anti-homo-incidenten is met bijna 13 procent gestegen. Van alle gemelde gevallen van mishandeling en openlijk geweld is ruim een derde gericht tegen homoseksuelen.

Zowel homobelangenorganisatie COC als het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) stelt in een reactie dat deze cijfers slechts "het topje van de ijsberg'' zijn. Zij dringen er bij de informateur op aan dat het nieuwe kabinet in het regeerakkoord maatregelen tegen deze toenemende discriminatie aankondigt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.