Home

Achtergrond

Forfarmers wil extern geld

Veevoerbedrijf Forfarmers wil een handelsplatform oprichten om externe geldstromen aan te trekken. Liefst van particulieren.

Het volgt uit besluiten van de ledenraad en directie. Dit heeft het bedrijf, grotendeels in handen van coöperatie Forfarmers, bevestigd. Voor de realisatie van de plannen heeft het Van Lanschot Bankiers in de arm genomen. Dit bedrijf beschikt over een bankvergunning die nodig is de wensen van Forfarmers, tot uitvoering te brengen, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

De eigen leden, die voerequivalenten, participatierekeningen of certificaten van Forfarmers kunnen bezitten, moeten volgens de plannen de handel voortaan via het platform van Van Lanschot afhandelen. Ook derden kunnen via het platform certificaten ForFarmers kopen.

Voor sommige leden komt de mogelijke toetreding van externe certificaathouders als een verrassing. Het bedrijf zegt echter dat al in 2007, bij de introductie van het project om het vermogen op naam van de leden te zetten, is besloten dat in de tweede helft van 2010 ook anderen certificaten van aandelen kunnen verwerven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.