Home

Achtergrond 575 x bekeken

FloraHolland richt zich meer op internationale kwekers

FloraHolland wil een minderheidsbelang nemen in BSZ Holding, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verkoopklaar maken van snijbloemen van buitenlandse kwekers.

Door de samenwerking wil de bloemenveiling internationale telers beter bedienen. Momenteel maken telers uit het buitenland circa 25 procent van de aanvoer uit, maar dat percentage zal in de toekomst steeds groeien. FloraHolland wil met behulp van BSZ Holding, dat zelfstandig blijft opereren, de bestaande importverwerking in Aalsmeer en op de andere marktplaatsen versterken. In dit kader verhuist de afdeling TFA Import Handling van FloraHolland naar een nieuwe locatie naast BSZ Holding in Aalsmeer. De samenwerking zal naar verwachting in oktober gestalte krijgen.]=

BSZ Holding bedient aanvoerders uit onder andere Afrika, Israël, Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Het bedrijf bestaat uit Holland Unpacking Services, Bouwman Snijder Import Service en Aalsmeer Flower Service. Handelskoepel VGB was eerder niet blij met FloraHolland’s overname van de Amstelveense internationale bloemenveiling TFA, maar vindt de overname van BSZ Holding legitiem.

Directeur Robert Roodenburg: "Het is van groot belang dat de bloemenveiling blijft internationaliseren. De veiling wordt sterker naarmate het assortiment verbreedt en verdiept. Daarbij komen aanvoerders van steeds verder. We denken dat de totale markt voor bloemen en planten blijft groeien, dus het hoeft zeker niet ten koste te gaan van de Nederlandse teelt."

Of registreer je om te kunnen reageren.