Home

Achtergrond

FloraHolland en VGB zijn het eens over beeldveilen

Bloemenveiling FloraHolland en de brancheorganisatie voor handelaren VGB zijn voorwaarden voor het beeldveilen van producten overeengekomen.

Afgesproken is dat alle beelden van aangevoerde bloemen en planten moeten voldoen aan specifiek voor de productgroep vastgestelde kwaliteitsnormen.

Bij beeldveilen komen producten niet fysiek voor de klok, maar maken kopers een afweging op basis van bijgeleverde foto’s en specificaties, zoals de lengte van de steel. Volgens VGB, dat claimt dat de leden 65 procent van de handelsomzet vertegenwoordigen, voldoet de kwaliteit van de informatie niet.

In januari is op de veilingen van Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg op een dozijn klokken ingevoerd. In alle gevallen betreft het klokken voor snijbloemen.

De foto’s moeten volgens de afspraken worden geleverd door de kweker, tenzij door veiling en handel samen is vastgesteld dat voor een product een standaardfoto uit een archief voldoet. De betrouwbaarheid van de rest van de informatie moet minimaal 95 procent scoren op een betrouwbaarheidsindex.

Of registreer je om te kunnen reageren.