Home

Achtergrond 206 x bekeken 9 reacties

Flevolandse staten wil aantal grote grazers beperken

Provinciale staten in de provincie Flevoland willen dat het aantal grote grazers in het nieuwe natuurgebied Oostvaarderswold zal worden gereguleerd.

In een motie van CDA, Christenunie, SGP en SP krijgt het college van Gedeputeerde staten de opdracht met Staatsbosbeheer af te spreken hoe het aantal paarden en runderen in het Oostvaarderswold wordt gereguleerd.

Het Oostvaarderswold is de natuurstrook die dwars door de provincie wordt aangelegd op voormalig landbouwgrond. Het Oostvaarderswold vormt een deel van de verbinding tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Hoezo, 'die strook WORDT nutteloos? Dat was toch voor die tijd ook al zo?

 • no-profile-image

  gert

  Ook natuur aanleggen op landbouwgrond om de kiekendief te redden,wat een onzin ,vorig jaar werd nog gezegd dat Europa wel graan uit Rusland en de Oekraine kon halen ,.nu hebben die landen een exportstop door de droogte en grote branden,zo snel kan de situatie veranderen

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt gelijk Kritische Lezer, iedere vierkante meter die er al voor de Robuuste Onzinstructuur in Flevoland en elders is aangelegd, is volstrekt weggegooid geld. Gelukkig zijn die loslopende krankzinnigen nog niet begonnen met de bouw van de knuppelbruggen over het Veluwemeer. Hopelijk hebben ze al wel bruggenhoofd Vera als eerste paal de bodem in geramd!

 • no-profile-image

  a hamtra

  Walvissen verhuizen ze met vrachtwagens.
  Als ze op het strand aanspoelen, al hoe wel men niet weet waarom Vinden de linkse milieu idioten. dat niet kunnen.
  Hoe anders denken die linkse milieu idioten er over als er dieren verhongeren
  in hun linkse idioten AFGESLOTEN tuinen.
  Die linkse milieu idioten zij tot alles in staat. Laat ze met een veerdienst van roeiboten, die dieren
  van het oude land naar het nieuwe land brengen.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Herkauwer ik zijn d'r vanmorgen langsgereden op weg naar mijn werk. Ze bennen met zwaar materieel op Vera aan het heien maar wat dacht je wat? Het heiblok gaat aldoor aan gruzelementen. Zo'n harde kop heb die hufter!

 • no-profile-image

  Han

  Goed plan eindelijk eens een overheid, die de centrale overheid terug probeert te fluiten. Worden de Staten het eens met SBB over vermindering en / of regulering is dhr. Vera zijn plan mislukt. nu het volgende een natuurstrook door de Flevoploder prachtig maar hoe maken we de verbinding met de Veluwe, via een voetganers pont, een brug of een wild tunnel, zwemmen? Is het openstellen van het fiets en voetpad op de brug een optie?

 • no-profile-image

  gert

  Bij de overheid en in het bedrijfsleven lopen ook veel grote grazers

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Han, het wild moet straks het Veluwemeer oversteken via een knuppelbrug. De eerste knuppel wordt straks als bruggenhoofd met kop en schouders de Flevolandse bodem ingeramd. Frans Vera is zijn naam!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat verdomde Oostvaarderswold gaat er dus niet komen, want met het schrappen van de Robuuste Verbindingszones wordt ook die brede strook door Flevoland nutteloos. Dat scheelt dus ook weer een groot aantal passages van vaarten en wegen en de bijbehorende prijskaart kan dus bij het oude papier.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.