Home

Achtergrond 158 x bekeken

Financiële steun EU voor zwakste landen

De Europese Commissie heeft vandaag financiële steun aan Burkina Faso en Grenada ter waarde van respectievelijk 14 en 3,5 miljoen euro goedgekeurd.

Het geld maakt onderdeel uit van in totaal 264 miljoen euro EU-steun in 2010 voor de economisch zwakste landen in Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan. Het moet deze landen helpen de gevolgen van de wereldwijde crisis te boven te komen.

"Als gevolg van de crisis worden ontwikkelingslanden nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke moeilijkheden, zoals uitblijvende fondsen die gaten slaan in hun begroting'', aldus EU-commissaris Andris Piebalgs(Ontwikkelingssamenwerking). Het geld van de EU moet hen helpen om de sociale gevolgen van de economische terugval te beperken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.