Home

Achtergrond 193 x bekeken

Export groeit fors door

De uitvoer van Nederland is in juli met 13 procent gegroeid ten opzichte van juli vorig jaar.

Daarmee lag het volume van de export voor het eerst sinds de recessie ruim boven het niveau van twee jaar eerder, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De invoer van Nederland groeide in juli met bijna 15 procent en kwam daarmee ook ruim boven het niveau van juli 2008 uit. Het was de vierde maand op rij waarin de import sterker groeide dan de export.

De totale waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 30,6 miljard euro. Dat is bijna 18 procent meer dan een jaar eerder. De invoerwaarde steeg met ruim 20 procent tot 27,5 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg daarmee 3,1 miljard euro, evenveel als in juli 2009. De ruilvoet van de buitenlandse handel verslechterde licht. De prijzen van de ingevoerde goederen gingen namelijk met gemiddeld 7,7 procent omhoog, terwijl de geëxporteerde goederen 7,3 procent duurder waren dan een jaar eerder.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor Nederlandse exporteurs in september nog gunstiger geworden dan in de voorgaande maanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.