Home

Achtergrond 768 x bekeken

Europese ijsmarkt laat forse groeicijfers zien

Ondanks de slechte economische omstandigheden blijft de Europese markt voor ijs groeien.

Dat meldt marktonderzoeksbureau Mintel. De ijsmarkt laat forse groeicijfers zien. Alleen al de ijsmarkten in de landen Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië vertegenwoordigden in 2009 een waarde van 5,5 miljard euro. Dat is een flinke stijging ten opzichte van een jaar eerder toen de markt nog een waarde van 4,9 miljard euro vertegenwoordigde.

De Duitsers zijn, met een jaarlijkse besteding van bijna 23 euro per hoofd van de bevolking, de grootste liefhebbers van ijs. De Duitsers worden gevolgd door de Engelsen met een jaarlijkse besteding van bijna 17 euro per hoofd van de bevolking. Opvallend is dat goed weer blijkbaar niet van invloed is op het bestedingpatroon van ijs. Zowel in Italië (€ 15,62) als in Spanje (€ 12,02) ligt de jaarlijkse besteding aan ijs per hoofd van de bevolking duidelijk lager dan genoemde landen in het noorden van Europa. Grote concerns actief op de ijsmarkt zijn onder meer Nestlé en Unilever.

Of registreer je om te kunnen reageren.