Home

Achtergrond 224 x bekeken

Euro op hoogste stand in vijf maanden

De euro is woensdag tegenover de dollar naar het hoogste niveau in vijf maanden gestegen.

De euro noteerde na het middaguur 1,3380 dollar. Dat is de hoogste stand sinds eind april. De euro loopt vooral op omdat de dollar onder druk staat door uitspraken van het stelsel van Amerikaanse centrale banken. De Federal Reserve sluit niet uit dat mogelijk extra maatregelen zullen worden genomen om de economie te stimuleren. Dat wakkerde de zorgen over de Amerikaanse economie en de inflatieontwikkeling aan.

Daar stonden succesvolle obligatieveilingen van Griekenland, Ierland en Spanje op dinsdag tegenover. Die versterkten het vertrouwen in de economie van de eurozone. Portugal was woensdag succesvol met een obligatieveiling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.