Home

Achtergrond 251 x bekeken

Essent wil meer regionaal geproduceerde energie

Energiebedrijf Essent heeft ongeveer tien projecten in ontwikkeling om regionaal energie te produceren, waarbij de warmte ook wordt benut.

In veel gevallen gaat het om vergistingsinstallaties waarmee woonwijken of gebouwen worden voorzien van stroom en warmte. "We hebben tien projecten ontwikkeld waarbij in alle gevallen ook de warmte wordt benut. Voor geen van de projecten is echter SDE-subsidie verstrekt, waardoor we nog niet van start kunnen", zegt Klaas de Jong van Essent. In Zeewolde en Leeuwarden heeft de energieproducent twee initiatieven waarbij woonwijken worden voorzien van stroom en warmte uit een vergistingsinstallatie van een agrarisch bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.