Home

Achtergrond 156 x bekeken

"Ernstige stemming'' op EU-top over Roma

De kwestie over het Franse uitzetbeleid van Roma leidt tot een "ernstige stemming'' op de Europese top in Brussel.

Dat zei de voorzitter van het Europees Parlement, de Pool Jerzy Buzek, donderdag. Hij was de openingsspreker op het overleg tussen de 27 lidstaten.

Buzek toonde zich overtuigd dat de landen hun best zullen doen de spanningen af te bouwen. De Pool noemde de controverse over minderheden ,,op ons continent zeer gevaarlijk'' in deze tijd van economische crisis, maar wel ,,vrij typisch en gebruikelijk'' als het economisch minder gaat.

Hoewel de Romaproblematiek niet officieel op de agenda van de top staat, kreeg Buzek op zijn persconferentie alleen vragen over die kwestie. Het Europees Parlement had de Franse regering vorige week opgeroepen een einde te maken aan de uitzettingen van Roma, omdat het beleid zou indruisen tegen Europese wetten en verdragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.