Home

Achtergrond

Enorme investeringsplannen Maleisië

De overheid van Maleisië heeft dinsdag ambitieuze plannen bekendgemaakt om de economie een duwtje in de rug te geven.

Een overheidsdenktank ziet investeringsmogelijkheden van honderden miljarden dollars, waardoor miljoenen nieuwe banen in het land worden gecreëerd.

De denktank ziet investeringsmogelijkheden ter waarde van 444 miljard dollar (bijna 340 miljard euro) over een tijdsperiode van tien jaar. Van dat bedrag zou 60 procent komen uit de private sector, 32 procent vanuit semiprivate bedrijven en 8 procent uit overheidsbestedingen.

De plannen bestaan onder andere uit een vernieuwing en uitbreiding van het onder druk staande vervoerssysteem in de hoofdstad Kuala Lumpur en de bouw van een enorm olie-opslagterrein. Economen noemen de plannen te ambitieus en wijzen erop dat de private sector in Maleisië de afgelopen tien jaar maar 172 miljard dollar investeerde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.