Home

Achtergrond

Enorme brand treft San Francisco

Een explosie in een gasleiding en een daarop volgende brand hebben donderdag (lokale tijd) tientallen woningen en andere gebouwen verwoest in San Bruno, een zuidelijke satellietstad van San Francisco.

Eén persoon kwam om het leven. Dertig mensen raakten gewond, meldden autoriteiten. De rij van ongeveer 45 brandende huizen vormde urenlang een enorme vuurzee.

"Ik hoorde een geluid zoals van een laagvliegend vliegtuig. Toen schudde ons huis plots heen en weer'', zei Tina DiIoia, die met haar baby thuis was in haar appartement in San Bruno tijdens de explosie enkele honderden meters verderop.

De buurt vreesde in eerste instantie voor een terreuraanslag. De Verenigde Staten herdenkt zaterdag de bijna drieduizend slachtoffers van de aanslagen van al-Qaeda op 11 september 2001 in New York en Washington.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.