Home

Achtergrond

Eigenaar bungalows wil hulp Poolse ambassade

Eigenaar Gerard Postma van bungalowpark Barradeel in het Friese Tzummarum vraagt de Poolse ambassade in Den Haag om hulp bij het beschermen van Poolse immigranten op zijn park.

De bescherming is nodig vanwege het optreden van de gemeente Franekeradeel, aldus Postma. De gemeente heeft bij een controle op zijn park onlangs vijftien Polen gewaarschuwd dat ze daar niet mogen verblijven en ze gesommeerd te vertrekken. "Alleen maar Polen, terwijl hier ook Hongaren en Duitsers wonen. Het was hier gewoon een razzia'', aldus Postma.

Volgens de gemeente moeten de Polen hun huis uit, omdat het bestemmingsplan voorschrijft dat de woningen op het park alleen als recreatiewoningen gebruikt mogen worden. Bovendien waren er 35 meldingen binnengekomen wegens overlast door de Polen.

Postma hoopt nu dat de ambassade de gemeente ertoe kan overhalen de Polen niet uit te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.