Home

Achtergrond 243 x bekeken 2 reacties

Eén-ster-vlees eind november in AH-schap

Albert Heijn introduceert in week 48 (eind november) varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming in zijn vestigingen in Zuid-Holland.

Dat meldt een woordvoerster van Albert Heijn in Zaandam. Eerder was sprake van een officiële introductie in week 38, de week van 20 september.

De woordvoerster zegt dat tot uitstel van de officiële introductie is besloten, omdat AH er 100 procent zeker van wil zijn dat al het vlees echt onder de nieuwe welzijnscondities is geproduceerd. ”De varkenshouders zitten in de omschakeling. In die eerste weken is het nog mogelijk dat er dieren tussen zitten die niet geheel aan de voorwaarden voldoen”, aldus de woordvoerster.

De stap is volgens haar genomen in overleg met de Dierenbescherming. Vanaf volgend jaar juni moeten alle winkels zijn voorzien van het nieuwe vlees.

Directeur communicatie Marc van der Lee van Vion zegt dat het bedrijf goed op koers ligt met het opzetten van de productieketen van het één-ster-varkensvlees. ”We zijn bezig met logistieke oefeningen en vanaf week 38 komen de leveringen goed op gang.”

Er zijn nu 35 varkenshouders die produceren voor het nieuwe programma. Uiteindelijk moet de productie uitkomen op zo’n 20.000 varkens per week, ofwel een miljoen op jaarbasis. Van der Lee denkt dat uiteindelijk zo’n 120 tot 130 varkensbedrijven van gemiddelde omvang zullen produceren voor het programma.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    willem

    Tsja, ik kom uit principe al nooit meer bij de appie. Ik denk niet dat ik hier veel aan ga hebben.

  • no-profile-image

    freek

    en hoelang gaat het duren voordat iedereen moet gaan produceren voor de 2 sterren

Of registreer je om te kunnen reageren.