Home

Achtergrond 231 x bekeken

EU wil stadsjongeren wijzen op nut GLB

De Europese Commissie trekt 3,25 miljoen euro uit voor promotie-activiteiten rond het Europees landbouwbeleid (GLB).

Overheden, landbouw- en andere maatschappelijke organisaties, universiteiten en media kunnen projectvoorstellen indienen voor een subsidiebijdrage. De projecten moeten minimaal 20.000 en maximaal 300.000 euro kosten. De EU betaalt hieraan de helft mee.

De Commissie heeft zes aandachtsvelden benoemd, die voorrang krijgen bij de subsidieverlening. Een daarvan betreft het uitleggen en bediscussiëren van het GLB met het algemeen publiek, met name de jonge stadsbevolking. Een ander thema is om boeren te wijzen op de noodzaak om maatregelen te nemen tegen klimaatverandering, en te doen aan landschaps- en soortenbehoud.

Subsidieaanvragen moeten vóór 5 november worden ingediend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.