Home

Achtergrond

EU-rapporteur verheugd over hervormingen

Het ja bij het Turkse referendum betekent een eerste stap voor een verdere modernisering en hervorming van het land. Dat benadrukte de rapporteur van het Europees Parlement voor Turkije, de Nederlandse Europarlementariër Ria Oomen, zondag in een eerste reactie op de uitslag.

Oomen zei verheugd te zijn en feliciteerde de Turkse bevolking. De CDA-politica wees erop dat het van wezenlijk belang is dat vooral de rechtspraak wordt hervormd, ,,anders kun je de rest ook niet aanpakken.'' Ze verbaast zich erover dat een groot deel van de Koerdische minderheid naar het zich laat aanzien het referendum heeft geboycot. Volgens haar hebben ook de Koerden veel baat bij de hervormingen.

Ze sprak over een ,,ongelooflijk heftig debat'' in aanloop naar het referendum. Ze noemde het vervelend dat ook zij persoonlijk mikpunt is geweest van tegenstanders van de hervormingen. Zij verweten haar dat ze de stembusgang beïnvloedde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.