Home

Achtergrond

'EU moet toezien op vuilniscrisis Campanië'

De Europese Commissie moet scherper toezien op de naleving van milieuregels in de Zuid-Italiaanse regio Campanië, in de buurt van Napels, die al jaren geteisterd wordt door overvolle vuilstortplaatsen.

PvdA-Europarlementariër Judith Merkies zegt dat in een verslag dat zij vandaag heeft gepresenteerd in een commissie van het Europees Parlement. Merkies leidde een delegatie die eerder dit jaar onderzoek deed in het gebied op verzoek van verontruste Italiaanse burgers. Onlangs kwamen omwonenden in opstand tegen een geplande nieuwe stortplaats in het nationaal park van de Vesuvius.

Volgens Merkies kan de vuilniscrisis in Campanië alleen worden bedwongen als het vertrouwen tussen de autoriteiten en bevolking wordt hersteld. "De relatie tussen die twee is nu zwaar beschadigd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.