Home

Achtergrond 163 x bekeken

EU-commissie wil ook energielabel voor tv's

De Europese Commissie wil dat ook tv's een energielabel krijgen.

Dat label moet duidelijk op ieder televisietoestel aanwezig zijn en worden vermeld in alle reclameboodschappen waarin de prijs van een tv wordt genoemd. Dat heeft EU-commissaris Günther Oettinger (Energie) dinsdag in Brussel bekendgemaakt.

Voor de labels die de energie-efficiency van tv's aangeven, zal een schaal van A tot G worden gebruikt. Hetzelfde systeem bestaat sinds 1992 al voor koelkasten, vaatwasmachines en wasmachines.

De commissie heeft dinsdag ook voorgesteld de bestaande schaal voor koelkasten, vaatwasmachines en wasmachines uit te breiden met de energieklassen A+, A++ en A+++. Het Europees Parlement en de EU-lidstaten moeten de voorstellen van de commissie nog goedkeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.