Home

Achtergrond

EU-commissie wil bom maken onmogelijk maken

De Europese Commissie heeft maandag in Brussel een voorstel gepresenteerd dat ervoor moet zorgen dat chemische stoffen waarmee explosieven kunnen worden gemaakt, lastiger verkrijgbaar worden.

Ze hoopt zo de dreiging van met zelfgemaakte explosieve gepleegde aanslagen te beperken. "Zelfgemaakte explosieven worden dikwijls door terroristen en andere criminelen gebruikt om aanslagen te plegen. We moeten de controles verbeteren en voorkomen dat terroristen voordeel halen uit de verschillen tussen de beveiligingsregels in de EU-lidstaten'', aldus EU-commissaris Cecilia Malmstrom (Binnenlandse Zaken).

De vrije verkoop van bepaalde chemische stoffen zal volgens het voorstel in de hele EU worden verboden als de chemische stof een bepaalde concentratie overschrijdt. Het EU-parlement en de EU-lidstaten moeten het voorstel nog goedkeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.