Home

Achtergrond

EU-Commissaris voert verder overleg met Mercosur

Eurocommissaris Karel de Gucht (handel) is vandaag vertrokken voor een vierdaags bezoek aan Brazilië en Argentinië.

Inzet is de liberalisering van de handel tussen de Europese Unie en Mercosur, het Zuid-Amerikaanse handelsblok dat beide landen vormen met Paraguay en Uruguay. Dit voorjaar werden eerder opgeschorte handelsbesprekingen tussen de beide landengroepen hervat. In juni vond een eerste onderhandelingsronde plaats in Buenos Aires, Argentinië. In oktober staat een volgende ronde gepland in Brussel.

De Europese Commissie ziet Mercosur als een markt met een enorm groeipotentieel voor de Europese export. Daarbij gaat het met name om industriële producten, zoals auto’s, en diensten. Anderzijds vrezen Europese agrarische organisaties dat vrijmaking van de onderlinge handel nadelig is voor de Europese agrosector, in het bijzonder de vleesproductie.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.