Home

Achtergrond 47 reacties

Duizenden kippen dood door brand

Door een grote brand in een schuur aan de Zijdenettenweg in Biddinghuizen zijn vanochtend twaalfduizend kippen omgekomen.

Toen de brandweer arriveerde stond de schuur al in lichterlaaie. Er was voor de kippen geen enkele kans om te ontkomen,'' liet een woordvoerder van de brandweer weten.

De brand brak om vijf uur in de ochtend uit. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op andere gebouwen. Van de kippenschuur is niets overgebleven en alle kippen kwamen om in de vuurzee. De oorzaak voor het ontstaan van de brand is nog onbekend en ook de hoogte van de schade kan nog niet worden vastgesteld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Geef ze ook nog stick dan kunnen ze hokeyen.

 • no-profile-image

  melkvehouder

  En God schiep ook het Vuur en zag dat het goed was.

 • no-profile-image

  william

  marje, kun je mij even nader toelichten wat jij onder "natuurboer" verstaat? dan moet je wel weten dat: In de natuur verhongeren dieren als er voedsel tekort is om zo in evenwicht te blijven, de oostvaardersplassen is hier een slecht voorbeeld van. Vele boeren hebben zich kapot geërgerd aan deze misstanden die volgens mij niet meer van deze tijd zijn, in zekere zin is het wel de natuur maar dan uitgevoerd door onwetende op de verkeerde plaats zonder een goed evenwicht te zoeken tussen behoefte en aanbod van gras. Een dier heeft o.a. behoefte aan voedsel, goed klimaat en een goede verzorging, marje, ik kan je garanderen dat als een boer deze behoeftes niet zou invullen hij niet lang boer zal blijven. Bij een normale goede boer in de stal is voer genoeg, een goede klimaatregeling en een goede verzorging, mocht dit bij een boer niet zo zijn dan moet dat veranderen dat ben ik nog met je eens ook. De fout die je naar mijn idee maakt is dieren vergelijken met mensen, je hebt het over een menselijke maat, wat bedoel je hiermee? en als je terug wil naar de natuurboer hoe zie je dat dan voor je? denk jij dat het welzijn van de dieren vroeger beter was dan? ik durf dat te betwijfelen; vroeger was er niet altijd voer genoeg en het klimaat was vaak niet goed bovendien was de kennis van een goed gezond en passend rantsoen lager dan nu. Hierdoor worden nu veel problemen voorkomen die vroeger normaal waren. Gelukkig sla je een iets mildere toon aan dan Hans maar ik maak me als gedreven boer met hart voor mijn vee veel zorgen over de kloof die door jullie gedachtengoed geslagen word tussen voedselproducenten en consumenten. Als je werkelijk vind dat vee niet goed behandeld word in bijvoorbeeld de pluimveehouderij dan is het goed om met boeren in gesprek te gaan en bijv alternatieven waar markt voor is bedenken. Maar bovenal respecteer elkaar aub: haat zaaien is haat oogsten en daar schiet niemand iets mee op!

 • no-profile-image

  Hans

  Ach, hou toch op met die nietszeggende flauwekul! Up-to-date stal?? In uitstekende conditie?? = 12.000 kippen levend verbrand!! Secuur werkend echtpaar??? Beste verzorging??? = 12.000 kippen levend verbrand!! Dieren krijgen alle aandacht??? = 12.000 kippen levend verbrand!!
  Deze figuren zijn je reinste criminelen, die omgaan met dieren alsof het producten zijn. Nogmaals; keihard aanpakken en berechten deze schoften.

 • no-profile-image

  G.

  Hans, ik ben werkzaam bij een installateur die niets anders doet dan installaties etc. aanleggen in dit soort stallen. Ik kan je vertellen dat bij iedere stal van te voren uitstekend wordt nagedacht hoe men de leefomgeving voor de kip zo optimaal mogelijk kan maken. En wat betreft de installaties in dit soort jonge stallen is dat over het algemeen zeker zo goed voor mekaar als in de meeste woningen waardoor de kans op een brand in jouw of mijn woning net zo groot is als in zo'n stal. Dus voordat je van alles begint te roepen zonder goede argumenten moet je eerst even zorgen dat je weet waarover je het hebt. En als jij denkt dat je van een verzekering beter wordt zit je er wel erg naast.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verdomme nog aan toe Hans, jij bent een giftig stuk verblind venijn dat geen enkel benul van rede en redelijkheid heeft. Ik houd me al meer dan een halve eeuw met dierenwelzijn bezig en laat me niet door een waanzinnige dierenactivist beledigen. Want lieden zoals jij maken meer kapot dan je zelf beseft. Kopklepper die je bent! Doe eerst iets nuttigs en lees het forum "brand doodt tienduizenden kippen". En nogmaals: gedraag je niet als een aangebrand haantje!

 • no-profile-image

  Karel

  Zeg Hans,ga zelf kippen houden en blijf niet zo passief aan de kant staan roeptoeteren zoals al jou zgn dierenvriendjes!Pak de handschoen op en kom van je luie stoel vandaan wereldverbeteraar!

 • no-profile-image

  Student

  Zeg Hans als ik jou was zou ik me maar eens laten onderzoeken, want wat jij zegt..... daar heb ik echt geen woorden voor. Deze mensen wilden echt alleen het beste voor hun kippen (en NIET producten). Als je denkt dat deze mensen de grootste criminelen zijn heb je het echt HELEMAAL mis. En als je denk dat de bio-industie werkelijk een hel is wat is dan de kooi-industrie? en denk je nou echt dat boeren zo makelijk denken: ach de verzekering betaalt wel. Snap je toch wel iets van het boeren leven? Denk je dat het allemaal zo simpel is? trouwens dit had ook op een ander bedrijf kunnen gebeuren. Het kostte echt bloed, zweet en tranen voor deze ondernemers om dit bedrijf op te zetten en jij boort ze zo de grond in als de grootste criminelen, laat je toch eens onderzoeken door een dokter Hans, want als ik jou berichten zo lees heb je geen hart en geen hersenen...


  sorry voor zo'n bericht maar tegen zulke mensen kan ik niet tegen.
  Tot slot wil ik de familie Nieuwehuizen sterkte toewensen

 • no-profile-image

  Louisa

  De branden de schuld van de politiek??? Nee nou moet je wel even op het juiste spoor blijven. Iedereen die dieren houdt in schuren, stallen, loodsen ed heeft de morele plicht aan brandpreventie te werken. De dieren zijn volledig van jou afhankelijk en natuurlijk is een brand niet de keuze van een veehouder en zeker geloof ik dat het een emotionele klap is er gaat veel dreiging uit van een brand nu eenmaal, maar denken jullie ook niet als die loods vol met werkende mensen had gezeten dat er dan niet zoveel branden waren als nu wel het geval is? Dat bedoel ik, het is niet eerlijk tov de dieren om ze als een loods met "spullen" te behandelen wat branpreventie aangaat. Overigens het dierenbevrijdigsfront zal geen risico's nemen met levens van dieren, dus een beetje flauw om te suggereren dat de branden door hen zijn aangestoken, kom nou zeg, wel redelijk en oprecht blijven he. Kijk eens op de www.bio-industrie.startpagina.nl daar rechts onder staat een aardig rijtje van veel branden in jullie sector. Volgens mij zijn jullie de enigen die dat rijtje niet langer zouden moeten maken, alleen jullie kunnen dat. Zet niet langer levens op het spel van onschuldige wezens die letterlijk geen kant op kunnen, de stakkers! De brandweer geeft ze niet eens de kans om te vluchten zoals deuren openzetten nee want dat kan brandgevaar vooor jullie zelf betekenen en waar laat je duizenden dieren uit bedrijven die geen vluchtcompartimenten hebben, eerlijk is het niet he?!

 • no-profile-image

  Student CAH

  Is het soms een idee om deze Hans uit te nodigen voor een spreek avond op onze school zodat hij zijn uitlatingen kan onderbouwen en de reacties kan uitleggen. Dit lijkt me allerminst redelijk ook vanaf zijn kant, wij denken namelijk dat hij best een kijk heeft op de situatie maar niet de juiste woorden gebruikt. Graag een reactie van jullie..
  MvG CAH

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Pardon, onder jouw naam posten? Ik zou me generen om op dit niveau over medemensen te spreken. Het feit dat je meent Jezus erbij te moeten betrekken, geeft alleen maar aan, zoals reeds opgemerkt, dat bij jou iedere realiteitszin ontbreekt. Mijn reactie is uit respect naar degenen die dit is overkomen, jij bent me veel te min om mee in discussie te blijven.

 • no-profile-image

  freek

  nu zien herkauwer en ik niet altijd eye toe eye maar bedankt voor je reactie hier

 • no-profile-image

  wilco

  Hans, houd jij je maar heel snel stil. Ik ken deze ondernemers waarvan deze stal is afgebrand. Een zeer sekuur werkend echtpaar wat de hele dag tussen de kippen loopt om ze de beste verzorging te bieden.
  Voor deze mensen is dit een enorme klap.
  Houd alsjeblieft op met dat gezever dat boeren hun dieren mishandelen. De kip van tegenwoordig heeft het prima in de huidige scharrelstallen.
  Verder is het een jonge stal, die in een uitstekende conditie was. De schade is enorm, omdat hier (voor zover ik weet) grootouderdieren in gehouden werden.

 • no-profile-image

  Hans

  Aan jullie reacties kan je wel zien waar jullie belangen zitten. Blijf vooral de bio-industrie holocaust maar verdedigen hoor. Beschaving is blijkbaar iets wat jullie nog nooit geleerd hebben en ook nooit zullen snappen. Het gaat helemaal niet om opzet (goed lezen he!). Het gaat mij erom dat dit ÜBERHAUPT KAN gebeuren. En waarom KAN dit maar blijven gebeuren? Omdat dieren als PRODUCTEN worden gezien in de bio-industrie en ook als zodanig behandeld worden. 12.000 dieren verbrand en die eigenaars maar blijven verdedigen dat ze het zo geweldig doen. Alsof je het over een koekjesfabriek hebt waar 12.000 dozen koekjes zijn verbrand. Jullie zouden de ogen uit je kop moeten schamen!! Jullie zien dieren als een product. DAT is het hele probleem van de commerciële veehouderij.

 • no-profile-image

  dirk

  Redactie AGD:dringende oproep,maak een eind aan dit topic,met iemand als Hans is er geen discussie mogelijk en leid dit tot nog meer haat en nijd!

 • no-profile-image

  Hans

  @Herkauwer: Tot 2x aan toe schrijf je over een aangebrand haantje. Over de ruggen van die arme kippen die zijn verbrand mij met een woordspeling aanspreken. Je niveau is nog lager dan ik al dacht. Mensen als jij maken juist van alles kapot. Zeggen dat je voor dieren opkomt maar in de tussentijd het tegenovergestelde doen. Mensen als jij, daar hebben dieren geen ene moer aan. Je hele manier van schrijven is gericht op medeleven met de veehouders en schuld afschuiven op de wetgever. GEEN woord van compassie of verontwaardiging van je over die 12.000(!) kippen die zijn verbrand. Verder dan een misselijkmakende woordspeling kom je niet. Je opmerking over dat mensen die opkomen voor dieren de branden in de bio-industrie wel eens veroorzaakt kunnen hebben, maak je je zelf volkomen compleet belachelijk mee en toont eens te meer waar jouw belangen liggen; niet bij de dieren maar bij de veehouders en de bio-industrie. Schuld bij de politiek en de wetgever? Ach hou toch op man! Het is de VERANTWOORDELIJKHEID van de veehouders al die branden in de bio-industrie. Ze zijn toch zo "goed" voor hun dieren zeggen ze? Het is inderdaad te merken met al die stal-branden. Wat zijn ze toch "goed"...

 • no-profile-image

  Student CAH

  Aan Hans,
  Beste meneer, ik snap geen van uw uitlatingen over deze ramp. Doch probeer ik respect te hebben voor uw mening, al gaat het vergelijken met de Holocaust echt te ver. 6 miljoen Joden moesten daar de dood vinden, werden vergast en in kuilen gedropt. Dit door mensen zonder geweten, zonder emotie en zonder gevoel. De link valt te leggen met deze mensen aan jou uitlatingen over dit voorval. Met jou gedachten hierover, jou bedenkingen.

  Toch wil ik er op wijzen dat deze mensen, waarvan de zoon een klasgenoot van ons is, erg netjes zijn op het werk wat ze doen. De uitlatingen over deze mensen moeten worden teruggenomen, deze mening deelt de gehele CAH. Zeggen dat deze mensen criminelen zijn, zijn slechte, niet onderbouwde uitlatingen. Schoften is echt niet de naam voor deze mensen die altijd keihard gewerkt hebben om dit bedrijf op te bouwen. Als dan binnen 3 uur je werk tot de grond afbrand, je vee(!), waar elke boer het beste mee voor heeft, ziet verschroeien en je zelf ongelofelijk moedeloos staat, dan geloof ik dat we deze mensen een bemoedigend woord moeten toespreken, een klein gebaar van grote waarde.

  Ik hoop dat Hans beter begrijpt dat deze uitlatingen niets uithalen en zeer lelijk staan op een site als deze.
  Verder hopen wij van de CAH dat jij je excuses kunt aanbieden aan de familie Nieuwehuizen.

  Als laatste willen wij van de Christelijke Agrarisch Hogeschool onze klasgenoot en zijn ouders een hart onder de riem steken door ze veel sterkte te wensen in deze moeilijke tijden!

  Met bemoedigende Groeten

  Studenten CAH

 • no-profile-image

  Student CAH

  Beste meneer Hans, jammer dat uw niet reageert op de collectieve oproep om uw ongepaste uitspraken naar deze ondernemers terug te nemen. Jammer dat u eigenlijk helemaal niet reageert op onze reactie, u vind discussies houden met Herkauwer blijkbaar belangrijker. Nu vraag ik u toch om enige uitleg. Is het niet zo dat we in deze wereld allemaal hard moeten werken voor ons eten, we allemaal een steentje bijdragen aan deze cultuur en samenleving. Hoe ziet u uw bijdrage hierin, gezien u graag terugkijkt op gebeurtenissen als de holocaust. Gaat het niet wat ver om een technisch mankement als kortsluiting hiermee te vergelijken. Is het niet erg onmenselijk om deze mensen met vuile taal te besmeuren in plaats uw medeleven te betuigen naar deze ondernemers, die dit zelf toch ook nooit zo gewild hadden. Wij geloven best dat U een goed hart heeft, ongetwijfeld maar hij zit wel aan de verkeerde kant. Wij hopen dat U uw uitlatingen en beledigingen terug wilt nemen en uw excuses aanbied aan deze ondernemers, dat is alles wat wij vragen. Ook willen we u graag uitnodigen op onze school om een presentatie te houden van u zicht op de bio-industrie, u weet er blijkbaar veel van af en kennis is om gedeeld te worden is het niet? We hopen van u te horen. Met vriendelijke Groeten, CAH

 • no-profile-image

  Oud agrostudent, ondernemend

  @Hans, reageer nou eindelijk eens op de oproep van de CAH en maak een afspraak om een gastcollege te geven, mits deze goed onderbouwd is! Door samen te werken bereik je meer!

  Verder diende het bedrijf Van Nieuwenhuijzen in mijn tijd aan de CAH als excursie bedrijf. Biologische akkerbouw, met een complete gesloten kringloop! Eigen mest voor de biologische akkerbouw, opslag van eigen producten en voor derden, verwerking van deze mest dmv biogasinstallatie en een bescheiden diervriendelijke kippenhouderij. Ik heb er veel over geleerd en bij deze mensen was het echt passie voor het VERANTWOORD en MILIEUVRIENDELIJK ondernemen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Geacht bestuur van LTO. Onderstaande schofferende opmerkingen van een zekere Hans (volledige naam bij redactie AGD te achterhalen) lijken me inmiddels van een dusdanig niveau dat toetsing aan artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht van toepassing is c.q. kan zijn. Omdat het hier gaat om een collectief belang, en dus ook van de andere sectoren, lijkt het me gewenst dat jullie, in het kader van belangenbehartiging, deze zaak serieus oppakken, en hiermee een voorbeeld naar de toekomst stellen opdat er een einde komt aan deze ongenuanceerde vuilspuierij. mvrgr

 • no-profile-image

  spotvogel

  De haantjes zijn aangebrand!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maar gelukkig zijn gasten als onze Hans niet te beroerd om op de uitnodigingen van CAH-studenten in te gaan teneinde zijn doordachte visie toe te lichten. Laat je ons even weten Hans, wanneer je je opwachting maakt? Dan komen we allemaal graag luisteren.

 • no-profile-image

  Hans

  Ooit gehoord van vrijheid van meningsuiting melkveehouder? Jij moet lekker naar Noord-Korea of Iran gaan verhuizen. Daar zit je op je plaats als je tegengeluiden de mond wil snoeren. En aangezien je nu ook al onder mijn naam hier post, is het wel weer duidelijk wat voor vuile streken jullie in staat zijn.
  @ CAH: neem zelf eens een kijkje in de bio-industrie. Als je ziet hoe dieren daar behandeld worden dat snap je toch wel dat God dit niet heeft bedoeld. God en Jezus zijn liefde. Liefde die in de bio-industrie HEEL erg ver te zoeken is. De dieren zijn daar niet meer dan producten. Excuses? Ik denk dat het zo langzamerhand tijd is voor hele nederige excuses naar God en de dieren toe vanuit de bio-industrie. Jaarlijks alleen in Nederland al 450 miljoen(!!) dieren die op een schandalige manier worden gehuisvest, op een gruwelijke manier op transport worden gezet en uiteindelijk worden vermoord. De term bio-industrie-holocaust is dan ook volkomen op zijn plaats!

 • no-profile-image

  Oud agrostudent

  Het is erg stil...................... hoop dat hij een goede video heeft over zijn/hun standpunt, anders wordt het wel een erg kort gastcollege......

 • no-profile-image

  Marje Houten

  Dieren worden in concentratiekampen gehouden in plaats van in veilige stallen naar de menselijke maat. Hoe vaak nog moeten we vaststellen dat de industrieboer niet in staat is om te gaan met grote aantallen dieren? We moeten terug naar alleen de natuurboer en de industrieboer boycotten. Ik kan zo niet langer.

 • no-profile-image

  Hans

  En voor de zoveelste keer verbranden duizenden weerloze dieren. Alleen maar omdat die boeren hun zaakjes niet op orde hebben. En "ach de verzekering dekt toch wel", denken ze. Zonder zich te bekommeren om die arme dieren. Wanneer worden deze schoften eens keihard aangepakt en gestraft!!? De bioindustrie-stallen zijn al ware concentratiekampen voor dieren, met die branden erbij is het helemaal de hel op aarde.

 • no-profile-image

  Agrostudent

  @Hans,

  nieuwbouw is altijd duurder, dus totaal geen winst, verder kan je zien op www.omroepflevoland.nl dat het een aardig nieuwe en dus up-to-date stal is!

  Verder zijn de kippen het inkomen van deze ondernemer, en hoe hoger de kwaliteit des te hoger het inkomen.

  Maw, de dieren krijgen zeker aandacht, en nee de verzekering betaalt niet meteen.

  Kortom: Niemand wordt er beter van, en zeker niet met jouw NIET onderbouwd gezeik.

  MvG,

  Agrostudent

 • no-profile-image

  agrostudent

  @Hans, je leest de verhalen niet, worden zat argumenten aangegeven waarom iemand dit niet opzettelijk zou doen.

  Als jij een gedegen opleiding had genoten, zou je wel anders reageren en op basis van eigen (normale) bevindingen en andermans argumenten wel een opinie vormen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hans, je gaat veel te ver in jouw kretologische razernij. Dat stallen nog altijd zo makkelijk afbranden is de schuld van de Wetgever, die de dierhouderij onder 'lichte industrie' heeft ondergebracht. Zodoende zijn er geen speciale wettelijke brandbeveiligingsvoorschriften (brandvrije tussenwanden, sprinklers etc) en ook geen structurele en regelmatige controle door de brandweer. En dus ook geen rijks- of EU-tegemoetkomingen om stallen zo brandvrij mogelijk te maken. Voor de overheid zijn landbouwhuisdieren gelijk aan 'goederen' en dat danken we allemaal aan de vier normloze Balkenende -kabinetten!

 • no-profile-image

  Hans

  @Herkauwer: Ik kom op voor dieren en maak me sterk voor een einde van de bio-industrie, te beginnen in Nederland. Twee dingen waar ik in jouw reacties op dit onderwerp helemaal niets van merk. Je zal dus wel weer een van die vele bio-industriëlen zijn die hier onder een pseudoniem reageert. Als jij WERKELIJK iets om dieren zou geven zou ook JIJ je druk hebben gemaakt om 12.000(!) dieren die levend zijn verbrand. Dat je dan nog het schandalige lef hebt om te spreken over een "aangebrand haantje" terwijl er net zoveel dieren zijn verbrand, zegt wat dat betreft heel veel over jou. Deze gruwelijke branden in de bio-industrie-holocaust zoals die vandaag WEDEROM hebben plaatsgevonden staan symbool voor de hele bio-industrie; dieren zijn producten en worden als zodanig behandeld. Mensen maken zich drukker om de "handel" dan om de dieren-levens. En je verschuilen achter wetten waarin staat dat dieren geen extra (brand)bescherming behoeven is voor de "dames" en "heren" in de bio-industrie natuurlijk alleen maar heel erg makkelijk; extra investeringen hoeven ze niet te doen voor hun "producten". Die producten zijn immers toch verzekerd! Nee behalve als ze weer uit de (Europese) subsidie-pot mogen graaien, dan staan ze weer als eerste vooraan.

 • no-profile-image

  b

  Hans, als jouw huis afbrand, aangestoken of door een mankement, ben jij dan ook een moordenaar en moet jij dan ook met het ergste gestraft worden......... denk daar maar eens goed over na Hans voordat je van dit gezever hier plaatst

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Dirk ik ben het met jou eens. Ook ik acht bepaalde cellen van het autonome en intens lafhartige Dierenbevrijdingsfront in staat om stallen in brand te steken om zo veehouderijsectoren in discrediet te brengen. Want sommige van die lui gaan dus echt over lijken. Ik heb al jaren geleden de oorlog aan zulk lamlendig vuilnis verklaard. Actievoeren prima: maar dan wél binnen de kaders van de wet. Gelukkig lijkt het in vooralsnog in Biddinghuizen niet om brandstichting te gaan. Louisa, ik ben al veel langer dan Wakker Dier bezig om via de agd-fora discussies aan te zwengelen en oplossingen te zoeken voor het brandende probleem van stallenbranden. Maar de megaschuld van alle ellende ligt wél bij de politiek en de wetgever! Ga die dus maar eens met brandbrieven bestoken.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hans, je gedraagt je als een totaal aangebrand haantje zonder kop. Ik ben geen veehouder en heb rechtstreeks zelfs niks van doen met de agrarische sector. Doe mij, jouzelf en vele anderen een grote lol en kijk eerst eens in het forum 'brand doodt tienduizenden kippen' waarin we afgelopen winter enige tijd discussieerden over de mogelijkheden om dit soort ellende te voorkomen. En spoel virtueel je mond eens even grondig!

 • no-profile-image

  down under

  Hans. Ja wat moet je nu van zo iemand denken. Je zou bijna medelijden met zo'n persoon krijgen. Moet wel een heel erg gefrustreed danwel meeleiwekkend leven lijden/leiden. Maar in mijn ogen is het niets meer of minder dan een Wilders van de groene Khmer. Polariseren = tegenstellingen doen ontstaan. Met maar één doel (wat hij zelf onderschrijft!): "Ik kom op voor dieren en maak me sterk voor een einde van de bio-industrie". Maakt m'n pis nog nie lauw zulk soort retoriek (holocaust, concentratiekampen en beulen.) Wat probeer je nu te bereiken door hier zo staan te schreeuwen? Hooguit dat de AIVD je in de peiling kan nemen. Jonge, neem mijn advies: maak je niet sappel en neem op tijd je pilletjes, dan heb je een heel stuk dragelijker leven.

 • no-profile-image

  Louisa

  Het is toch wel raar dat dieren in de bio-industrie niet wettelijk beschermd te hoeven worden tegen branden, dat zij, wat verzekering aangaat, gelijk worden getrokken met een gebouw met wc-rollen. Geheel anders wanneer het een gebouw voor mensen betreft, dan is men wettelijk verplicht aan brandveiligheid te werken. Vandaar dat WakkerDier nu de strijd heeft aangebonden om hier een eind aan te maken, vam de week kreeg ik van WakkerDier een "brandbrief" met het verzoek geld te storten voor hun nieuwe actie (want subsidie ontvangt WakkerDier niet)en de actie is gericht tegen de enorme stijging van branden in de bio-industrie duiuiuiuizenden dieren per jaar verbranden in deze sector, dan zit er wel degelijk iets fout in die wereld, ontkennen heeft geen zin. In geen enkele andere maatschappelijke sector, zijn zoveel branden jaarlijks, als in deze sector: de bio-industrie. Uiteraard heb ik geld aan WakkerDier geschonken voor deze nieuwe actie tegen deze afschuwelijke branden en hopelijk zullen er meer mensen geld geven!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Je kunt zelfs niet zorgvuldig lezen, blaaskaak.

 • no-profile-image

  koetje

  Een wijs besluit Melkveehouder,met die gehersenspoelde dvd-generatie is geen fatsoenlijke discussie te voeren.

 • no-profile-image

  oud

  Ja ja op de reunie ,lekker vreten en zuipen

 • no-profile-image

  Piet

  Triest natuurlijk, maar dit heeft niets met veehouderij op mega-schaal te maken. Het is een verouderd mini-stalletje.

 • no-profile-image

  kippenboer

  @Hans zeer triest dit ik kan er gewoon om janken om de manier hoe jij over ons boeren praat dag en nacht staan wij klaar voor ons bedrijf en werken wij kei en kei hard en het enigste wat wij continu te horen krijgen is dat we het verkeerd doen das we criminelen zijn en word ons weet ik niet wat toegewenst dit is toch niet normaal meer

 • no-profile-image

  kippenboer

  Hans waar denk je wel niet dat je mee bezig bent ! Het gaat je echt niet in de koude kleren zitten als boer als je vee leven verbant is. Denk je nou werkelijk dat wij boeren geen liefde hebben voor ons vee ? nou denk je het heel mis. Wanneer en boer geen liefde voor zijn vee zou hebben dan zouden wij boeren niet elke dag om 05:00 uur op staan en doorwerken tot soms midden in de nacht. en denk je nou werkelijk dat wij hier op zitten te wachten ? Moet je je eens indenken door wat voor een hel deze mensen op dit moment gaan alles waar zij hard voor gewerkt hebben is in een klap weg en dan durf jij ze nog als criminelen neer te zetten ? gewoon te erg voor woorden dit JIJ moest je schamen

 • no-profile-image

  karel

  Je bent een gevaarlijk mens Hans,hoe is het zo gekomen jongen?Gebrek aan aandacht gehad in je jeugd?Gespleten persoonlijkheden komen ook vaak voor in dergelijke kringen van randdebielen!Snuif je regelmatig?

 • no-profile-image

  j

  hans,
  denk na wat je zeg!!!

 • no-profile-image

  dirk

  Louisa,waarom zeg jij niet tegen wakker dier dat ze zelf land en tuinbouw gaan bedrijven??Ze weten toch alles beter,maar zijn er dus niet bij gebaat dat de problemen als die er al zijn,verdwijnen,want dan kunnen ze zichzelf opheffen en zullen ze naar echt werk op zoek moeten!En stijging in aantal dieren agv branden is de laatste 10 jaar niet voorgekomen aldus de verzekeringsmaatschappijen,dus voortaan wel waarheden vertellen of stil zijn.Natuurlijk is elke brand er 1 teveel,dat spreekt voor zich.
  Het zal toch niet waar zijn dat er opzet in het spel is om de sector in diskrediet te brengen!Ik zou me kunnen voorstellen dat er lui zijn die tegen de sector zijn die tot zoiets in staat kunnen zijn!Ik schrik nergens meer van.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  De consument heeft het dier tot product gemaakt niet de producent, in ons land wordt slechts 15 % van het inkomen aan voedsel besteed, in andere landen ligt dit percentage veel hoger.Het betoog van Hans uut Drenthe staat vol van de altijd weer afgezaagde cliché's die de zogenaamde redders van dieren (dierenrechtentaliban) in deze discussies bezigen. Aannames, leugens, verdraaiïngen en abjecte interpretaties van feiten zijn de basis van de onfrisse en agressieve stukjes van deze scribenten. Wanneer je het woord holocaust durft te bezigen met betrekking tot het houden van dieren is een grove, arrogante belediging van diegenen die het slachtoffer geworden zijn van het Duitse nationaal-socialisme. Wanneer je dat woord in dit verband gebruikt ben je wel heel erg ziek in je hoofd en moet je je nodig eens melden bij een psychische behandelaar.
  Je kunt het erg vinden dat zoveel dieren zijn verbrand, dit is een op zichzelf staand feit. Een drama voor diegenen die het overkomt en heeft niets te maken met niet in acht genomen zorg of slecht doordachte plannen danwel geen liefde voor het dier. Brand komt nu eenmaal voor, overal waar gewerkt wordt met elektra, verwarming en brandstof, hierbij is de agrarische sector geen uitzondering.
  Dat men deze werkelijk niet wil zien, het feit zo ver ombuigt om het passend te maken in zijn eigen kortzichtige overtuiging, zegt veel over je geestelijke vermogen.
  En nee, Hans uut Drenthe, ben geen veehouder, niet werkzaam in (wat jij bio-industrie noemt) de intensieve veehouderij en heb geen enkel financieel belang in de productie van voedsel of aanverwante sectoren.
  Ben echter zeer goed op de hoogte van wat er in de sector speelt en beoordeel de integriteit van de ondernemer en diens zorg voor het dier zeer hoog.

 • no-profile-image

  hans

  Ga je gang melkvee ?houder

 • no-profile-image

  student

  Hans, waarom denk je dat kippen in de bioindustrie slecht behandeld worden? de huisvestiging? de kippen hebben meer ruimte dan scharrelkippen, kooikippen en de kippen in het rondeel (die lopen daar ook nog eens op kunstgras). de biokippen hebben buiten 4 m2 per hen. In de bio-industrie kunnen de hennen vrij natuurlijk leven. Volgens mij heb je dat nog nooit gezien.

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.