Home

Achtergrond 217 x bekeken

Duitsers nemen belang in Britse zuivelfabrikant

De Duitse toetjesfabrikant Müller heeft een belang van ruim drie procent gekocht in het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest.

De koper is Theo Müller, een dochteronderneming van Müller. Dairy Crest heeft dat in een mededeling aan de Londense beurs laten weten.

Dairy Crest heeft tegelijkertijd meegedeeld dat de activiteiten tot nu toe dit jaar beter lopen dan een jaar geleden en ook boven de verwachtingen uitkomen. Bij alle vijf topmerken van het bedrijf liggen de verkopen hoger dan een jaar geleden. Vooral het cheddar-merk Cathedral City doet het goed.

De markt voor verse melk is weliswaar sterk concurrerend maar toch heeft Dairy Crest hier de afgelopen weken twee grote contracten met Britse supermarkten af kunnen sluiten. Dairy Crest blijft verder investeren in haar fabrieken en distributienetwerk maar houdt tegelijkertijd nog altijd scherp de kosten in de gaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.