Home

Achtergrond 4 reacties

Duitse zeugenprijs valt maandag terug naar €1,10

De Duitse zeugennotering gaat maandag terug van € 1,50 naar € 1,10.

Dit is het resultaat van overleg tussen Tönnies, het Deutscher Bauernverband en de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG). Dit heeft Tönnies zijn toeleveranciers vandaag laten weten.

De marktpartijen waren het er vanavond over eens dat de onstane situatie niet normaal was.

Anonieme insiders bij Tönnies meldden vandaag dat de aanleiding voor de grote prijsverhogingen van de laatste weken lag in het gewijzigde noteringsbeleid van de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG).

Tönnies zei de zeugenleveranciers de prijs te betalen die het bedrijf met toeleveranciers was overeengekomen: de V-preis met daarop een toeslag. Doordat de V-preis begin september overging op een franco slachterijprijs, en zo 12 cent hoger uitkwam, zou Tönnies zich gedwongen hebben gezien ook 12 cent meer te moeten betalen. De leveranciers van Tönnies zouden hebben geweigerd zich aan te passen aan de nieuwe systematiek van de V-prijs. Ook zou een rol hebben gespeeld dat een belangrijke toeleverancier overstapte naar Westfleisch.

Tönnies wilde zijn marktleidende positie niet prijsgeven, aldus de anonieme bronnen. Het bedrijf wilde koste wat kost zijn marktaandeel vasthouden.

Tönnies stelt nu echter vast dat het huidige niveau volledig los is komen te staan van de reële waarde. De V-prijs lag gisteren op € 1,50 per kilo geslacht gewicht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  dat lijkt verdacht veel op prijs afspraken of lijkt dat maar zo

 • no-profile-image

  Varken

  Ik zie graag hoge prijzen, maar een prijsbeleid voeren om je concurrenten uit te schakelen is voor de boer op langere termijn de slechtste zaak die er maar zijn kan. Kleinere zeugenslachterijen komen in de problemen als grootmachten dit beleid voeren en dat is voor de prijszetting zeer slecht. We hebben dit in de vleesvarkenswereld al en daardoor worden de vleesvarkens nu al onderbetaald !!!!!!

 • no-profile-image

  a hamstra

  Zo dat is ook weer geregeld .
  Was al bang dat onze VION, lees Z.L.T.O
  ons teveel ging betalen. Daar zal onze vereniging L.T.O/Z.L.T.O nooit genoegen mee nemen.

 • no-profile-image

  boer

  Ik neem aan dat boven op deze prijs van 1.10 de afgesporken toeslag weer betaald wordt......................

Of registreer je om te kunnen reageren.