Home

Achtergrond

Duitse dijken dreigen door te breken

Duitsland houdt de adem in of de dijken in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg het houden.

Het hoogwater donderdag in meerdere rivieren kan nog tot komend weekeinde aanhouden. De langdurige druk op de dijken zorgt voor grote bezorgdheid. Vrijwilligers hebben al honderdduizenden zandzakken gelegd. De grootste zorg is in Elsterwerda, waar een dijk van de Schwarzen Elster dreigt te breken. Zo'n 2700 omwonenden zijn geëvacueerd. Scholen zijn gesloten en een ziekenhuis is ontruimd. Ter plaatse geldt de hoogste alarmfase.


Nabij het Duitse dorp Meuselko is al een dijk gebroken, maar daarbij zijn geen mensen in gevaar. De dijk ligt in een bos- en weidegebied, meldde een woordvoerder van het district Wittenberg. Milieuminister Anita Tack van deelstaat Brandenburg vroeg dringend om een nationaal plan tegen hoogwater.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.