Home

Achtergrond 278 x bekeken 4 reacties

Draaiboek op komst voor Rift Valley-koorts

Het ministerie van landbouw stelt komend jaar draaiboeken op voor de bestrijding van met name de Rift Valley-koorts en Afrikaanse Paardenpest.

Dat kondigt minister Gerda Verburg aan in de begroting voor 2011. Beide dierziekten komen nog niet in Nederland voor. Rift Valley-koorts is een virusziekte bij onder andere runderen, maar ook schapen en geiten zijn er gevoelig voor. De ziekte is bovendien overdraagbaar op de mens.

Het ministerie van landbouw wil de aandacht voor zoönosen (dierziekten die op de mens kunnen overgaan) vergroten, door meer onderzoek, de ontwikkeling van vaccins en het organiseren van oefeningen in de bestrijding van dierziekten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is kennelijk virale oogsttijd bij LNV? Daar hebben achtereenvolgens CDI, ID en CVI in het diepste geheim en met supertankers vol belastinggeld een halve eeuw noest aan gewerkt!

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van gait

  Er zal wel weer een onderzoek gedaan worden die ze in het buitenland al tig x hebben gedaan en dan ook nog door een cda gerelateerd bedrijf.

 • no-profile-image

  freek

  ze gaan oefenen? hebben ze dat nog niet genoeg gedaan met MKZ, varkens pest en q-koorts wat gaan ze oefenen dieren afmaken omdat de vaccins niet mogen worden toegedient omdat dat de export schaad. In een land dat er om streeft om alle dieren elke dag een verjaardag te geven is dit krom. is het niet een beetje overdreven om direct maar tientallen miljoenen over de balk te gooien om onderzoek te doen naar ziektens die al miljoenen jaren bestaan en ten tweede is dat niet de taak van brussel om dat uit te zoeken zij bepalen toch aan het einde van de dag wat er gebeurt in nederland (en dan doet nederland er een schepje bovenop) ten derde is dit niet het verkeerde ministerie die hier zich druk over maakt het lijkt me meer een zaak voor ministerie van volksgezondheid want het enige wat geeint word zijn de mensen de dieren worden met vrachtwagens afgevoert naar de destructie als een vrienden dienst voor de boer. Aan het einde gaat de burger dit betalen omdat er stomweg niet genoeg boeren meer zullen zijn om te betalen, laat staan genoeg winst maken om belasting over te betalen

 • no-profile-image

  dirk

  LNV blijft vernieuwend bezig. IBR, para, BVD e.d net aan onder controle of een nieuw virus ligt al op de planken. Met de GD als hoofdsponsor.

Of registreer je om te kunnen reageren.