Home

Achtergrond

Doek valt voor Jumping Indoor Zuidlaren

Het doek voor Jumping Indoor Zuidlaren is definitief gevallen. Exploitant John Franke van de Prins Bernhardhoeve, waar het concours jarenlang is gehouden, vraagt volgende week het faillissement aan van Jumping Indoor.

Franke stelde vandaag dat hij geen geld heeft om nog langer in het meerdaagse paardensportevenement te investeren.

Vanaf 18 september wordt wel één weekend per maand een zwarte markt, naar Beverwijks voorbeeld, in de Prins Bernardhoeve gehouden. Daarover steggelde Franke lange tijd met de gemeente Tynaarlo. De exploitant wilde aanvankelijk een wekelijkse zwarte markt, maar de gemeente hield vast aan maximaal twaalf per jaar. Daar legt hij zich nu bij neer.

Franke: ,,Maar met twaalf markten heb ik niet meer genoeg financiële armslag voor Jumping Indoor.'' Hij kiest voor de markten en evenementen als de wielerzesdaagste om zijn bedrijf weer gezond te maken. In de toekomst hoopt hij opnieuw een paardensportevenement naar Zuidlaren te halen. Het idee voor een noordelijke zwarte markt kwam van ondernemer Hennie van der Most.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.