Home

Achtergrond

Doden door gasexplosie Brussel

Drie mannen zijn om het leven gekomen door een zware gasexplosie zaterdagavond in de Brusselse gemeente Schaarbeek.

De ravage was enorm, drie woningen stortten in. De slachtoffers waren twee mannen van 58 jaar en een man van 66 jaar, bevestigden de Brusselse justitie en politie vandaag.

Het derde slachtoffer is pas vanmiddag onder het puin gevonden, zestien uur na de ontploffing in de buurt van het Brusselse Noordstation.

De autoriteiten konden nog geen opheldering verschaffen over de oorzaak van de ontploffing op enkele honderden meters ten noorden van het Noordstation. Aanvankelijk was sprake van een gaslek, maar dat werd later met klem tegengesproken door de betrokken beheerder van het elektriciteits- en gasnet, Sibelga. Volgens de brandweer was het in ieder geval een gasontploffing.

Bij de ontploffing vielen zeventien gewonden. Een van hen, een kind, bevindt zich in kritieke maar stabiele toestand. In een schoolgebouw in de buurt van de ingestorte huizen werd een opvangcentrum ingericht voor omwonenden en gedupeerden.

Tien huizen in de omgeving van de explosie zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard. Ook werden gas en elektriciteit afgesloten. De Belgische minister Annemie Turtelboom (Binnenlandse Zaken) nam zondag poolshoogte in de getroffen buurt.

Begin dit jaar kwamen in Luik veertien mensen om het leven nadat een huis was ingestort, vermoedelijk als gevolg van een gasontploffing. Eind juni werden drie personen gedood door een gasexplosie in Soumagne, een plaats ten oosten van Luik.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.