Home

Achtergrond 199 x bekeken

Doden door familiedrama in Duitse stad

De vrouw die zondagavond in Lörrach in de zuidwestelijke Duitse deelstaat Baden-Württemberg drie mensen doodde, had tevens een mes op op zak, waarmee ze een verpleegkundige heeft gestoken.

Dat heeft openbaar aanklager Dieter Inhofer maandag op de Duitse tv-zender ZDF gezegd. De vrouw doodde haar voormalige levenspartner (46), haar 5-jarige zoon en een verpleegkundige. De politie schoot de vrouw dood, nadat ze het vuur ook op agenten had geopend. Drie andere mensen raakten zwaargewond door schoten van de vrouw. Zij zijn buiten levensgevaar. Volgens Duitse media is de dader een 41-jarige advocate. Enkele media meldden dat ze 43 jaar oud is en dat haar zoon 7 jaar oud is. De politie gaat ervan uit dat het motief in de relationele sfeer ligt. De man en de vrouw zouden onlangs zijn gescheiden.

Rond zes uur was er een explosie in een woonhuis in het centrum van Lörrach, waarna brand uitbrak. Later bleek dat de vrouw de brand had aangestoken en daar haar ex-partner en hun zoon had doodgeschoten. In het huis waar de schietpartij plaats had, woonden de man en het kind. De vrouw woonde elders.

Na de schietpartij en brand rende de vrouw het huis uit en begon op straat te schieten met een vuurwapen. Daarna ging ze het nabijgelegen Elisabethziekenhuis binnen liep regelrecht naar de afdeling gynaecologie op de eerste verdieping en opende daar het vuur.

In het ziekenhuis doodde de vrouw een verpleegkundige. Het is nog onduidelijk of hij door steekwonden of schoten om het leven is gekomen. Een politieagent die in zijn vrije tijd in het hospitaal aanwezig was en twee andere mensen raakten door schoten van de vrouw zwaargewond.

In het pand, dat na de explosie in brand was gevlogen, woonden meer gezinnen. Vijftien bewoners moesten met rookvergiftiging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zes volwassenen en een kind konden niet op eigen kracht uit het pand komen. Zij werden door brandweerlieden gered.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.