Home

Achtergrond

Digitaal Klanten Loket BKD eerder geopend

Vanaf 15 september is de registratiemodule in het Digitaal Klanten Loket van de Bloembollen Keurings Dienst (BKD) in Lisse geopend voor de registratie van de voorjaarsbloeiende bolgewassen.

Dit wordt gedaan op verzoek van de kwekers omdat men dan langer de tijd heeft om partijen te registreren. Het loket sluit op 7 januari 2011. De BKD komt hiermee tegemoet aan de wens vanuit het koepeloverleg van de KAVB en van Anthos. Deze organisaties willen sneller over de statistiek beplante oppervlakten voorjaarsgewassen beschikken.

Voor kwekers die partijen soort-crocus, Hollandse Iris, Muscari en tulp willen laten bemonsteren adviseert de BKD om tot na 1 november te wachten met registreren, als de monsters zijn afgenomen. Met deze bemonstering worden de monsters aangemeld en hoeft men daarna slechts bij de partijen de locatie, oppervlakte en keuringsmodule toe te voegen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.