Home

Achtergrond

Deutsche Bank doet miljardenclaimemissie

Deutsche Bank verwacht tenminste 9,8 miljard euro op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De grootste bank van Duitsland kondigde vandaag de emissie aan en zei het geld onder meer te gebruiken voor de financiering van de overname van Postbank.

Vrijdag doken al geruchten op dat Deutsche Bank met de opbrengst van de claimemissie zijn balans in lijn wil brengen met de nieuwe kapitaal- en liquiditeitseisen in het Basel III-akkoord, dat dit weekeinde moet worden afgerond.

Deutsche Bank zei zondag dat de kapitaaltoename ,,in eerste instantie'' is bedoeld om de overname van Postbank te dekken. Maar de kapitaalverhoging maakt het bedrijf ,,geschikt voor reglementaire veranderingen en groei van de business''.

De bank biedt aandeelhouders van Postbank een bedrag tussen de 24 en 25 euro per aandeel. Een precieze prijs per aandeel moet binnen een week bekend zijn. Deutsche Bank heeft nu een belang van 29,95 procent in Postbank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.