Home

Achtergrond

DeltaMilk houdt voorschot gelijk

Coöperatie DeltaMilk handhaaft haar voorschot voor de derde maand op rij op € 33,90 per 100 kilo.

Dit heeft de Zuid-Hollandse coöperatie bekend gemaakt.

DeltaMilk baseert de uitbetaalprijs op de zogenoemde GIM-prijs. Dat is een gemiddelde van de melkprijzen van een reeks Europese zuivelbedrijven. In feite is het dezelfde systematiek die FrieslandCampina ook gebruik om de garantieprijs te berekenen. Toch is de uitbetaalprijs van DeltaMilk de laatste maanden gemiddeld hoger dan de kale melkprijs van FrieslandCampina (dus de melkprijs zonder seizoensheffingen en -toeslagen). “We hanteren onze eigen prijsopbouw, dus zonder seizoensverschillen en zonder quatumtoeslagen,”verklaart voorzitter Teunis Sterk de verschillen. “Ook streven we naar een zo stabiel mogelijke voorschotprijs voor de veehouder. Als ons rekensommetje klopt, moeten we over twaalf maanden echter gelijk uitkomen,” zegt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.