Home

Achtergrond 228 x bekeken

De Jager: de geldkraan moet dicht

Het is tijd om de geldkraan dicht te draaien en de eerste stappen te zetten om de begroting weer op orde te brengen.

Dat betoogde minister Jan Kees de Jager (Financiën) dinsdag op Prinsjesdag bij de aanbieding van de Miljoenennota in de Tweede Kamer. Daarin is een pakket bezuinigingsmaatregelen opgenomen dat de komende jaren tot 3,2 miljard euro oploopt. Hoewel er optimistische berichten zijn over de economie zijn er volgens De Jager ook nog steeds zorgen en onzekerheden. Pensioenfondsen incasseren volgens hem flinke klappen en burgers en bedrijven blijven de gevolgen van de crisis voelen. "Hoe staan we ervoor? Beter dan slecht, minder dan goed en veel minder dan goed genoeg'', aldus De Jager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.