Home

Achtergrond 162 x bekeken

De Hond peilt sterke daling PvdA

In de politieke peiling van Maurice de Hond is de PvdA aan het wegzakken.

Bij de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer behaalde de partij dertig zetels, maar als Nederlanders nu weer naar de stembus zouden gaan dan zouden slechts 22 zetels worden behaald. Dat blijkt uit onderzoek dat De Hond vandaag publiceerde.

Afgelopen donderdag kwam de politieke barometer van Synovate naar buiten en in dat onderzoek stond de partij op 28 zetels. De Hond ziet met 22 zetels een andere trend. "Deze score is het laagste punt sinds het aantreden van Job Cohen afgelopen maart'', schetst de onderzoeker.

Volgens De Hond voelt Cohen op de linkervleugel de hete adem van de SP in zijn nek. Die partij staat met achttien zetels nog maar vier zetels achter op de PvdA. De VVD staat bij De Hond op 31 zetels en daarmee nog maar een zetel achter op de PVV.

De PvdA en het CDA (veertien zetels) peilt De Hond gezamenlijk op 36 zetels. Volgens hem is dat de laagste score ooit. "Het was heel lang zo dat ieder van deze twee partijen meer dan 36 zetels haalden'', zegt hij. Volgens de onderzoeker is de positie van beide partijen slecht.

De representatieve peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.