Home

Achtergrond 207 x bekeken 2 reacties

DNB: kinderen beter leren omgaan met geld

Ouders kunnen hun kinderen beter met geld leren omgaan door eerder te beginnen met zakgeld.

Bovendien moeten zij hun kinderen meer vrijheid geven bij het uitgeven ervan. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Volgens het onderzoek, uitgevoerd onder 1500 kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun ouders, zijn vaders en moeders te controlerend en beschermend als het gaat om het uitgeven van geld.

Een ruime meerderheid van de kinderen van 7 jaar en ouder mag alleen iets kopen met toestemming van de ouders. Datzelfde geldt voor kinderen met een pinpas. Bovendien krijgt een derde van de kinderen pas na zijn achtste verjaardag zakgeld. Ouders vinden eerder zakgeld geven niet nodig. Zij betalen voor jongere kinderen zelf alles en vinden kinderen nog te jong.

Van de ouders zegt 93 procent aandacht te besteden aan financiële opvoeding. Op die manier willen zij kinderen bewust maken van geld en prijzen. Ouders voelen zich het meest verantwoordelijk voor de financiële opvoeding, gevolgd door de basisschool , de overheid, de reclame-industrie, banken en DNB.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Boerin

    Ik moest toch erg luid lachen om dit advies van DNB. Zelf hebben ze behoorlijke steken laten vallen, waardoor veel mensen veel geld hebben verloren. En nu met zo'n waardevol advies komen, hebben ze niets beters te doen bij die bank.

  • no-profile-image

    Leen

    Kinderen:" DNB beter leren toezien op GELD".

Of registreer je om te kunnen reageren.