Home

Achtergrond

Cyrtanthus is voortreffelijke bloeier

Cyrtanthus is een Amaryllisachtige plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt.

Het product is ook bekend onder de productnaam Valotta en er zijn ongeveer vijftig soorten bekend. Cees Breed showt deze week een prachtig bloeiende roze Cyrtanthus elatus 'Pink Diamond'. De C. elatus kan enige graden nachtvorst verdragen en op een goed beschutte plek in goed doorlatende grond zelfs in de tuin overwinteren.

In de stand van Breed bevinden zich deze week ook een mooie Begonia multiflora, de roze Schizostyllis 'Jennifer', diverse soorten en cultivars van Colchicum en een pot met de fijnbloemige Nerine filimentosa. Warmerdam Bloembollen presenteert in de keuringszaal een fraaie afvaardiging van Bessera elegans en Th. J. de Groot showt de oranje Lycoris aurea. Een soort dat qua bloeiwijze veel weg heeft van de Nerine en net als Nerine stamt uit de familie der Amaryllidaceae.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.