Home

Achtergrond 253 x bekeken

'Curaçao niet klaar voor zelfstandigheid'

Curaçao is er niet aan toe zelfstandig te worden.

Dat stelt aankomend premier Gerrit Schotte maandag in een interview in het AD. "Het is een chaos. We zijn er nog helemaal niet klaar voor.'' Op 10 oktober worden Curaçao en Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk. Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen de status van bijzondere gemeenten van Nederland. De Antillen als overkoepelend orgaan verdwijnen. "Op papier is er een Curaçao, verder is er helemaal niks. We moeten maar heel kort feesten en laat het vooral niets kosten. Waarom geld uitgeven aan een feest in een land waar kinderen nauwelijks onderwijs of te eten hebben?''

"Curaçao bestaat eigenlijk alleen op papier. De vorig regering heeft een chaos nagelaten en we zijn nog een hele tijd bezig puin te ruimen'', aldus Schotte, die zich vooral gaat richten op het aanpakken van de bureaucratie, corruptie en armoede. Hij heeft veel te doen en zal voorlopig nog wel even de hulp van Nederland nodig hebben. "Ik wil niets liever dan helemaal onafhankelijk zijn, maar het kan op dit moment nog niet. We blijven de Nederlanders nodig hebben voor belangrijke taken, misschien nog wel tien, vijftien jaar.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.