Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Crisis geen excuus bezuinigingen onderwijs'

De economische crisis mag geen excuus zijn voor een volgend kabinet om te bezuinigen op het onderwijs.

Dat heeft voorzitter Sjoerd Slagter van de VO-raad, de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs, donderdag gezegd bij de opening van het schooljaar 2010-2011. "Ik zal niet ophouden duidelijk te maken dat bezuinigen op onderwijs gelijk staat aan gaten schieten in het vlot waarop je drijft'', aldus Slagter.

De voorzitter wees erop dat het huidige kabinet 70 miljoen euro bezuinigt op lerarensalarissen en dat het tekort aan geld voor onderhoud, meubilair en boeken oploopt tot 200 miljoen euro per jaar. "Ondanks mooie woorden over investeringen in onderwijs tijdens de verkiezingscampagne, wordt er bezuinigd en houden wij ernstig rekening met verdere bezuinigingen. Dit gaat ten koste van de toekomstige generatie'', zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.