Home

Achtergrond

Corneille begraven bij zijn grote voorbeeld

Corneille heeft donderdag zijn laatste rustplaats gevonden bij zijn grote voorbeeld, Vincent van Gogh.

De zondag overleden kunstschilder werd begraven op de begraafplaats in het Franse dorp Auvers-sur-Oise waar in 1890 ook Van Gogh zijn laatste rustplaats vond.

Voorafgaande aan de begrafenis vond een herdenkingsceremonie plaats in muziekcentrum Maison de L'lle in Auvers-sur-Oise. Iedereen die van de kunstwerken van Corneille hield, was welkom om een laatste eerbetoon te komen brengen.

Corneille overleed zondag in Parijs op 88-jarige leeftijd. De kunstenaar woonde en werkte sinds 1950 in Frankrijk en verbleef ook enige tijd in Auvers-sur-Oise, niet ver van Parijs. Hij had grote bewondering voor Van Gogh, die in het kunstenaarsdorp tientallen schilderijen maakte en er overleed.

Corneille was na de Tweede Wereldoorlog samen met onder anderen Karel Appel een van de oprichters van de kunstbeweging Cobra. Cobra staat voor de drie hoofdsteden van de landen waar de oprichters vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.