Home

Achtergrond 188 x bekeken 2 reacties

Copa-Cogeca wil rol EU voor boeren in voedselproductie

De Europese Unie moet ook na 2013 zorgen dat de boeren een belangrijke economische rol kunnen spelen in de voedselproductie.

Daarbij moet Brussel kunnen inspelen op marktsituaties, vindt Copa-Cogeca.

De Europese boerenorganisatie zegt dit naar aanleiding van de eigen graanprognose die gisteren is gepubliceerd. De EU heeft volgens Copa-Cogeca dit jaar 14 miljoen ton graan minder geoogst dan vorig jaar. "Daarom is een goed landbouwbeleid nodig om de 500 miljoen consumenten van voldoende voedsel te voorzien. De EU moet boeren direct blijven betalen om te zorgen dat ze zich staande houden in markten met sterk wisselende prijzen."

Copa-Cogeca vindt de graanmarkt niet transparant voor boeren. "Als grote exporterende landen gegevens achter houden over hun productie, leidt dat tot sterke prijsschommelingen. De EU moet de wereldvoedselmarkten beter volgen om dergelijke situaties te voorkomen."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Maak

    Laat alles maar lekker instorten, hoe eerder hoe beter! Piepen ze daarna wel anders.

  • no-profile-image

    gert

    Nu zeker niet ,nu zijn er anderen die de krenten uit de pap halen,nu de boeren maar weer een nieuwe worst voor houden,het is ieder keer hetzelfde liedje de boeren hebben door de NMA geen marktmacht

Of registreer je om te kunnen reageren.