Home

Achtergrond 306 x bekeken 12 reacties

Contador houdt het bij vervuild vlees

In zijn woonplaats Pinto, nabij Madrid, heeft Alberto Contador vandaag opnieuw aangegeven het slachtoffer te zijn van het eten van vervuild vlees.

De drievoudige tourwinnaar verklaarde op een persconferentie een dag voor de controle op 21 juli in de Tour vlees te hebben gegeten. Daarin zou volgens hem het verboden clenbuterol moeten hebben gezeten.

De Spanjaard verklaarde op de bijeenkomst dat hij op 26 augustus al met vertegenwoordigers van de internationale wielrenunie UCI heeft gesproken over de zaak. "Er is mij toen verteld dat het om een geval van verontreinigd voedsel ging. Het is ook duidelijk dat om vervuild voedsel gaat en ik ben het slachtoffer. Het is zo'n kleine hoeveelheid die in mijn urine is gevonden.''

Contador, die het nieuws zelf naar buiten bracht, was de enige renner van Astana die het vlees at en een dag later werd gecontroleerd.

"Als het een duidelijk geval van doping was geweest, dan zou het binnen een week naar buiten zijn gekomen'', gaf Contador in een hotelzaal de problematische situatie weer. "Het vlees was afkomstig uit Spanje. Ik ben bedroefd en teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd. Ik denk dat dit op een goede en duidelijke manier zal worden opgelost, waarbij de waarheid voorop staat. De UCI begrijpt dat het om een bijzondere zaak gaat, waarbij verder onderzoek vereist is.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Spuigatenschoonmaak

  En onze Rabo blijft dit snuif en spuitcircus sponsoren? Hoezo normen en waarden, waarom moeite met het financieren van prostituees?

 • no-profile-image

  ex-boer

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, Koetje!

 • no-profile-image

  Jos

  En over een paar jaar wanneer hij zijn memoires op papier heeft gezet smeekt hij huilend om vergiffenis omdat hij wel bewust doping heeft gebruikt, zal niet de eerste zijn die dat doet.

 • no-profile-image

  koetje

  Voor een ex-boer ben jij wel verdomde hypocriet.Hoeveel liter landbouwgif heb je verspoten in je carrière als boer?

 • no-profile-image

  koetje

  Ik vind het prima,ieder moet zelf maar weten wat hij eet of drinkt of gelooft,maar ik heb meer respect voor mensen die overstappen op bio of scharrel,die inside info van jou nemen we maar met een korreltje zout ,dit artikel gaat tenslotte over een sport die van het ene dopingschandaal in de andere rolt.En niemand die iets verkeerd doet.Toch?

 • no-profile-image

  ex-boer

  Kom kom. Niet zo jokken. We weten allemaal dat er nog heel veel stoffen gebruikt worden die niet door de beugel kunnen. Van antibiotica tot groeihormonen. Daar is de gehele veehouderij op gebaseerd helaas. Consumenten zouden veel meer voorgelicht moeten worden dat ze die rommel door vlees te eten, in hun lichaam krijgen. Bovendien dragen deze stoffen absoluut niet bij tot dierenwelzijn. Gezien mijn achtergrond heb ik zeer veel inside info. Voor mij hoeft het vlees echt niet meer. Ook mijn vrouw en kinderen eten nu 100% plantaardig. En dat voelt enorm goed; bijdragen aan dierenwelzijn en het is nog supergezond ook! En nogmaals: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 • no-profile-image

  ??

  Koetje Boe, je gelooft toch echt niet dat hij een ex boer is? er zitten hier gewoon lui van milieudefensie,WD en noem maar op constant te reageren.

 • no-profile-image

  gert

  zeker van een kiloknaller,bel wakker dier

 • no-profile-image

  lubert

  Ja, ja, Zelfs dáár krijgen de boeren de schuld van tegenwoordig!

 • no-profile-image

  ex-boer

  Dit is zeer wel mogelijk. In vlees zitten immers vele verboden stoffen. Dieren krijgen nog steeds groeibevorderaars en veel te veel antibiotica. Deze wielrenners worden enorm veel en goed gecontroleerd. Daarom komt dit ook aan het licht. Neem de gemiddelde burger. Ook hij/zij zal sporen van alle rotzooi die in vlees zit, in het lichaam hebben. Vlees eten is aangeleerd slecht gedrag, gestimuleerd door de vlees-industrie. Slecht voor dier en mens. Dieren lijden onnodig veel voor een luxe artikel waar de mens prima zonder kan. Een 100% plantaardig voedingspatroon is diervriendelijk en supergezond. Je krijgt dan tenminste geen vervuilde stoffen via al het vlees in je lichaam.

 • no-profile-image

  ex boer is een hypocriete

  Nou nep boer, kom maar op met die beschuldigingen, waar kan ik dat vinden. Welke boeren en welke vlees moet ik hebben. Weet zeker dat je niets kunt noemen want dat spul wordt allang niet meer gerbruikt en al helemaal niet in NL, leugenaar

 • no-profile-image

  koetje

  Wie heb ik dat eerder horen zeggen?Ik geloof een zekere MT,wiens echtgenoot een bedrijf is begonnen in vleesvervangers,op zich niks mis mee,maar wel veel duurder dan vlees.Vandaar het pleit voor heffingen op vlees?De prijs een beetje naar elkaar toetrekken?

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.