Home

Achtergrond 210 x bekeken

'Concurrentiepositie Nederland is verbeterd'

De concurrentiekracht van Nederland is afgelopen jaar verbeterd. Op de nieuwe ranglijsvan het World Economic Forum (WEF) steeg Nederland naar de achtste plaats, twee plaatsen hoger dan vorig jaar.

Volgens het WEF horen Nederlandse bedrijven bij de wereldtop als het gaat om het aanpassen aan nieuwe technologieën. Daarnaast worden het,,uitmuntende'' onderwijssysteem en de efficiënte markten van Nederland geroemd. De concurrentiekracht zou er nog verder op vooruit gaan als de arbeidsmarkt verder wordt geflexibiliseerd, aldus de economen.

Zwitserland voerde de ranglijst net als vorig jaar aan, voor Zweden dat twee plaatsen steeg tot plek twee. De top drie werd net als in 2009 gecompleteerd door Singapore, dat de Verenigde Staten en Duitsland achter zich hield.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.