Home

Achtergrond 251 x bekeken

'Commissie erbij halen is beleid'

"Stichting Varkens in Nood zet de Reclame Code Commissie in als onderdeel van haar communicatiestrategie. Als ik de RCC was zou ik daar niet zo blij mee zijn."

Dat zegt Dé van de Riet van de website Vlees.nl, naar aanleiding van een klacht van Varkens in Nood. Varkens in Nood (VIN) heeft bij de Reclame Code Commissie (RCC) een klacht ingediend tegen Vlees.nl over misleiding. Van de Riet, communicatiemanager van Vlees.nl, zegt nog geen formele klacht te hebben ontvangen van de RCC. Wel is hij op de hoogte van de aantijgingen die VIN heeft ingediend bij de RCC. De RCC bevestigt een klacht te hebben gekregen. Verder zegt de RCC dat Varkens in Nood niets verkeerds heeft gedaan.

Varkens in Nood vindt dat Vlees.nl (site van de vleessector) zich schuldig maakt aan misleiding. De actiegroep heeft René Houkema van Advies & Communicatie Duurzaam Voedsel de website laten onderzoeken. Dit heeft geresulteerd in een rapport waarin Houkema de in zijn ogen onjuiste en misleidende informatie op een rij zet.

Van de Riet zegt het rapport nog niet in zijn geheel te hebben bestudeerd. "We gaan er wel grondig naar kijken." Verder stelt Van de Riet dat de website naar eer en geweten juiste informatie verstrekt. "We hebben goede contacten met het Voedingscentrum en geven de algemeen geldende adviezen van het voedingscentrum en van de Gezondheidsraad." Een deel van de verwijten van Houkema gaat over antibiotica en dierenwelzijn, transport en dergelijke. Van de Riet: "Dat zijn onderwerpen waarover de meningen sterk kunnen verschillen."

Of registreer je om te kunnen reageren.