Home

Achtergrond 148 x bekeken

Commandant Tanja was in aangevallen FARC-kamp

De man onder wiens bevel de Nederlandse guerrillastrijdster Tanja Nijmeijer sinds kort stond, FARC-commandant 'Mauricio', was bij rebellenleider Mono Jojoy toen die woensdag werd gedood.

Dat meldde de Colombiaanse krant El Tiempo vandaag. Of ook Nijmeijer in het kamp was, is nog niet duidelijk.

Mono Jojoy was lange tijd zelf de commandant van Nijmeijer. Omdat het Colombiaanse leger hem op de hielen zat, werd de Nederlandse overgeplaatst naar de eenheid van 'Mauricio’. Hij is net als Mono Jojoy lid van het centrale commando van de FARC. Over het lot van 'Mauricio' is nog niets bekend.

Colombiaanse militairen vielen woensdag een basis van de linkse rebellenbeweging FARC aan. Behalve Mono Jojoy kwamen nog ongeveer twintig andere opstandelingen om. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft op dit moment geen aanwijzingen dat Nijmeijer ook onder de doden is. De Colombiaanse minister van Defensie liet vrijdag weten dat het ,,vrijwel uitgesloten’’ is dat Nijmeijer een van de omgekomen guerrillastrijders is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.