Home

Achtergrond 6 reacties

Cohen: middeninkomens betalen de rekening

De overgrote meerderheid van de Nederlanders moet zijn vingers natellen bij het akkoord dat VVD, PVV en CDA hebben gesloten.

Dat stelde PvdA-leider Job Cohen donderdag in een eerste reactie op de presentatie van het regeer- en gedoogakkoord. VVD-leider Mark Rutte zei eerder dat "rechts Nederland'' zijn vingers zal aflikken bij de plannen. "Mensen die het heel goed hebben, worden niet geraakt. Mensen die het minder goed hebben, de middeninkomens, betalen de rekening'', stelt Cohen. Volgens de PvdA-leider zullen de miljardenbezuinigingen op zorgtoeslag en kinderopvang heel veel mensen raken.

Cohen vindt dat de gepresenteerde plannen geen perspectief bieden. De strengere regels bij immigratie hebben in zijn ogen een "hoog symbolisch gehalte''. "Het voorstel om 25 procent minder asielzoekers toe te laten in Nederland, vind ik rücksichtslos.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Heeft hijzelf geen last van,heeft zelf nog nooit wat voor die groep gedaan

 • no-profile-image

  Han

  Zou dat niet zijn gebeurd bij een links kabinet? Dat zou dan echt de eerste keer in de geschiedenis zijn, dat de grootte midden groep buiten schit blijft. Helaas voor de middenmoters, zijn zij de grootste groep en dus is daar gezien de wet der grote getallen het meeste te halen. Laat links eens eerlijk zijn en minder polariseren, hun STOKPAARDJE.
  Stel we gaan het tekort halen bij de rijken, dan komen de politici zelf aan de beurt en dat mag >niet< van de politiek.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Cohen wou zelf niet regeren met het CDA, tja dan moet je niet zeuren dat het anders gaat dan je wilt

 • no-profile-image

  gert

  Cohen was directeur van de grootste uitkeringenfabriek van Nederland die Amsterdam heet,lekker pappen en nathouden

 • no-profile-image

  herkauwer

  Macht corrumpeert Han. Dat weet jij en dat weet ik. Maar ZIJ weten dat ook en ze willen hun vette buit niet prijsgeven. Want dat is nu de hedendaagse politiek!! (En daar staat de kotsbak.......voor de liefhebbers!)

 • no-profile-image

  Henk

  Cohen heeft het zelf over zich afgeroepen deze coalitie,hij wilden niet met de VVD en het CDA.Cohen ga jij maar mooi in de oppositie bankjes zitten,jou hebben wij bij het economische herstel van dit land niet nodig.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.